Varmepumpemannen

Ivar kjøpte 3 varmepumper

Ivar kjøpte tre varmepumper fra Varmepumpemannen

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

─ Med et så stort hus, hybel i kjelleren og med min kones egen bunadsproduksjon fant vi raskt ut at vi trengte mer enn en varmepumpe for å holde varmen. Nå går vi en behagelig vinter i møte, forklarer Ivar Lauvlid.

Fra parafin og vedfyring til varmepumpe
Rett utenfor Kongsberg, på gamle Kongsbergvei bor ekteparet Ivar og Liv Grete Lauvlid. I huset fra 70-tallet er det både hybel i kjelleren, stor stue og en egen avdeling for Liv Grete sin bunadsproduksjon.

─ Vi ser veldig frem til å få en langt mer stabil varme i huset sammenliknet med tidligere, da vi var nødt til å fyre med både ved og parafin for å holde varmen. At kona også har fått en egen varmepumpe i systua bidrar til at det nå er langt mer levelig for henne, forklarer Ivar.

− Det er klart det er forbundet en ganske stor kostnad å gå til innkjøp av tre varmepumper, men vi kommer nok til merke en reduksjon i strømregningen på sikt. Det aller viktigste for oss er likevel at vi nå slipper å fyre opp hver eneste dag. Vi kan holde grunnvarmen stabil, og heller fyre når det er sprengkaldt eller for kosen sin del, forklarer Lauvlid.

Bunadsproduksjon
I systua er Liv Grete travelt opptatt med nok et parti bunader fra Øst-Telemark. Hun forklarer at det å produsere bunader i høyeste grad er et spesialisert fagfelt i seg selv.

─ Bunadsproduksjon krever omfattende kunnskap, både innenfor søm, men også å kjenne til særegenhetene til de forskjellige stakkene. Jeg har valgt å spesialisere meg på kvinnebunaden fra Øst-Telemark, forklarer Liv Grete.

─ Om sommeren har det vært for varmt, om vinteren for kaldt. På vinteren har jeg også fyrt i vedovnen, men da blir det for veldig varmt og man blir helt døsig. Nå får jeg endelig perfekt arbeidstemperatur på 18 grader året rundt, avslutter Liv Grete.

Les om Liv Gretes bunadsproduksjon i 3600: Liv Grete syr bunader på heltid

Reduser strømforbruket
En varmepumpe er fire ganger mer effektiv sammenliknet med panelovner. Dette bidrar til mindre strømforbruk og lavere strømkostnader. En varmepumpe brenner heller ikke støv slik som panelovner gjør, dette bidrar til en sunnere inneluft.

Les også: Denne varmepumpa var full av mugg.

Har du lest disse?

Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Vinteren kom tidlig i strømmarkedet, og i Midt-Norge er prisen…
Nyhet! Toshiba Signatur 25

Nyhet! Toshiba Signatur 25

Nyhet! Toshiba Signatur 25 NYHET! Signatur har et design du…
Toshiba Daisekai 9-S

Toshiba Daisekai 9-S

Toshiba Daisekai 9-S Den perfekte pumpa til hjemmet Høy varmeeffekt.…
Denne pumpa var full av mugg

Denne pumpa var full av mugg

Service: ─ Det er svært mange som har mye mugg-…
For deg som vet hva du vil ha

For deg som vet hva du vil ha

Varmepumpeforsikringen dekker uforutsette skader, også skader som skyldes snøras, lynnedslag…
─ Hvem sa at varmepumpa måtte være hvit?

─ Hvem sa at varmepumpa måtte være hvit?

Hilde Ingerine Nilsen og ektemannen Frode Nilsen bor landlig til…
Rull til toppen