Varmepumpemannen

Varmepumpe full av mugg

Denne pumpa var full av mugg

Del dette innlegget

Service: Det er svært mange som har mye mugg- og soppdannelser i varmepumpene sine uten at de er klar over det. En grundig service vil gi deg langt bedre inneklima, i tillegg til lavere strømregning, forklarer Tobias Tellström fra Varmepumpemannen.

Kan gi dårlig inneklima
En varmepumpe er en relativt stor enkeltinvestering for de aller fleste. Mange glemmer likevel å gjennomføre grunnleggende vedlikehold for å sikre at pumpa arbeider skikkelig.

─ Vi kaller det for service, selv om dette kanskje er litt feil begrep å bruke. Mesteparten av en service går faktisk med til rengjøring av pumpas mange bevegelige deler. Dersom du har en varmepumpe som har blitt fire til fem år gammel, er det nok mange som ikke er klar over at de kan ha mugg- og soppdannelser i varmepumpa. I hvert fall om du benytter deg av oppvarming og kjøling om hverandre, forteller varmepumpemontør Tobias.

Mange er nok ikke klar over at de kan ha mugg i varmepumpa

─ Mange trener og opptatt av å holde seg ved god helse, men når det kommer til inneklima og service på varmepumpa er det mange som sluntrer unna. Dette handler jo også så absolutt om helsa til folk, poengterer montøren.

Varmepumpa som trekkes frem i denne artikkelen er en åtte år gammel pumpe fra Mitsubishi. Selv i en bolig uten kjæledyr eller mange beboere var det absolutt tid for en service. I tillegg til grundig rengjøring, kontroll- og funksjonstest, fikk også pumpas lager et etterlengtet påfyll med smørefett.

Inngå en serviceavtale
Varmepumpemannen tilbyr serviceavtale til alle kunder som går til innkjøp av ny varmepumpe.

─ Å ha en serviceavtale hos oss koster ingen ting, du betaler kun for gjennomføringen av selve servicen. Alt vi gjør er å ringe deg for å minne deg på at det er tid for en sjekk av varmepumpen, forteller Tobias.

Det er mange faktorer som spiller inn på hvor ofte du trenger å gjennomføre en service

Les mer om hvilke punkter som gås gjennom ved en service her.

─ En regelmessig service sikrer at varmepumpen din hele tiden arbeider optimalt, noe som også gir lavere strømforbruk og bedre levetid på sikt. Det er mange faktorer som spiller inn på hvor ofte du trenger å gjennomføre en service. Pumpas plassering, antall personer i husstanden og om du har kjæledyr som røyter. Vi anbefaler hvert andre eller hvert tredje år som utgangspunkt, poengterer Tellström.

Hva kan jeg gjøre selv?
Varmepumpa består av svært mange forskjellige deler. Dersom du på egenhånd har begynt demonteringen kan det være svært vanskelig, og ikke minst kostbart å sette den sammen igjen.

Dette kan du gjøre på egenhånd:
– Åpne fordeksel, ta ut støvfilter og rengjør disse med støvsuger. Skylle med vann fra baksiden. Rengjør støvfiltrene med jevne mellomrom, minst en gang per måned.

I tillegg til denne egeninnsatsen anbefaler Varmepumpemannen at du gjennomfører en komplett service hver andre eller tredje år

Har du lest disse?

Trenger varmepumpen regelmessig service?

Trenger varmepumpen regelmessig service?

For å opprettholde varmepumpens optimale ytelse og levetid, er regelmessig…
Nyhet! Vi tilbyr nå videobefaring

Nyhet! Vi tilbyr nå videobefaring

Vi i Varmepumpemannen er opptatt av at det skal være…
Varmepumpemannen er i vekst og trenger flere flinke folk

Varmepumpemannen er i vekst og trenger flere flinke folk

Er du serviceinnstilt og liker varierte arbeidsoppgaver? Da kan Varmepumpemannen…
Besøk oss på boligmessen i Drammen (29.-31.okt)

Besøk oss på boligmessen i Drammen (29.-31.okt)

Velkommen til vår stand C-06 I uke 43 (29.-31.oktober) kan…
Hanna og Ibsen nyter premien fra Varmepumpemannen

Hanna og Ibsen nyter premien fra Varmepumpemannen

En svigerdatters drøm! I sommer hadde Varmepumpemannen en Facebook-konkurranse der…
Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Vinteren kom tidlig i strømmarkedet, og i Midt-Norge er prisen…