Varmepumpemannen

─Med lidenskap for den gode kjøreopplevelsen

Del dette innlegget

Granturismo Auto (GTA) er en bruktbilforretning utenom det vanlige. ─Mitt fokus handler om de gode kjøreopplevelsene og gleden ved bil. I butikken har jeg hatt alt fra Ferrarier og Porscher til de mer vanlige variantene som Lexus og Audier.

Lever og ånder for biler med sjarm

Fra bilbutikken på Moane utenfor Kongsberg er en guttedrøm i ferd med å gå i oppfyllelse. Daglig leder og bilentusiast, Dennis Møller har i en årrekke levd og åndet for kjøreopplevelsene litt utenom det vanlige.

─ Jeg har også hatt noen Ferrarier innom butikken, selv om dette ikke er dagligdags. Jeg er lidenskapelig opptatt av bil, særlig klassikerne som tar deg tilbake til en svunnen tid. Det handler om å få godfølelsen, forklarer daglig leder ved GTA, Dennis Møller.


─ Denne er utrolig tøff! Det er en strøken Fiat 127 Abarth fra 1975. Under panseret sitter det etter dagens målestokk en relativt beskjeden motor på 70 hestekrefter, men med denne bilen gjør ikke det noe i det hele tatt. Her handler det om den gode opplevelsen snarere enn hvor fort det går når du gasser på. Og det beste av alt, den er til salgs, forklarer Møller entusiastisk.

Kule biler, cool temperatur
Dennis tilbringer mange timer i klargjøringshallen der han polerer, vasker og klargjør bilene til kundene.
Siden dette er et sted han tilbringer mye av tiden så han seg nødt til å bytte ut den gamle oljefyren med en moderne industriell luft til luft varmepumpe.

─ Det er klart vi må stelle godt med klassikerne. De må jo også ha det lunt og godt i butikken min. Jeg valgte derfor å gå til innkjøp av en industriell varmepumpe fra Varmepumpemannen. Det var også langt mindre kostbart enn jeg hadde fryktet, utdyper bilentusiasten.

─Bare fyringsutgiftene alene med den gamle oljefyren var en betydelig årlig utgift. Jeg regner med å ha tjent inn denne investeringen på ikke veldig mange år, poengterer Dennis.

Gunstige fordeler med industriell varmepumpe
Markus Dreyer fra Varmepumpemannen stiller velvillig opp for å forklare anlegget som er montert i bilbutikken til Dennis.

─ Det som skiller en industriell varmepumpe fra den du har hjemme i stua er først og fremst effektivitet og tilkoblingsmuligheter. Med Dennis sin løsning kan du koble på opptil fire innendørsenheter for å spre varmen eller kjølingen til de forskjellige rommene. I motsetning til de hjemmemonterte pumpene har du her muligheten til å bygge på etter hvert, forklarer Dreyer.

─ Kostnadsmessig er det heller ikke så ille. Anlegget hos GTA koster ikke mer enn ca det dobbelte av det en vanlig toppmodell til et bolighus koster. Effekten er selvfølgelig her en helt annen på disse. Her varmer du opp store volum langt enklere sammenliknet med en huspumpe, utdyper Markus fra Varmepumpemannen.


Hvor mye strøm kan jeg spare med en varmepumpe?


Strømforbruket til oppvarming varierer ut i fra faktorer som størrelse på bygget, hvor godt isolert det er osv. En varmepumpe kan kutte kostnadene med to tredjedeler Eksempel: bruker du idag 50.000 på oppvarming med panelovn eller andre tradisjonelle varmekilder, kan du kutte kostnaden ned til 15.000 ved å bruke varmepumpe til oppvarming.

Strømforbruket og oppvarmingskostnadene er forskjellige fra bedrift til bedrift. Det er normalt at 60-70 prosent av elektrisitetsforbruket går til oppvarming av bygget. Med en industriell varmepumpe kan du spare to tredjedeler av kostnadene til oppvarming, avhengig av hvor i landet du bor, hvor godt isolert bygget er og hvilken varmepumpe du velger.


Klikk her for å bestille gratis befaring.

Har du lest disse?

Nyhet! Vi tilbyr nå videobefaring

Nyhet! Vi tilbyr nå videobefaring

Vi i Varmepumpemannen er opptatt av at det skal være…
─Med lidenskap for den gode kjøreopplevelsen

─Med lidenskap for den gode kjøreopplevelsen

Granturismo Auto (GTA) er en bruktbilforretning utenom det vanlige. ─Mitt…
Varmepumpemannen er i vekst og trenger flere flinke folk

Varmepumpemannen er i vekst og trenger flere flinke folk

Er du serviceinnstilt og liker varierte arbeidsoppgaver? Da kan Varmepumpemannen…
Besøk oss på boligmessen i Drammen (29.-31.okt)

Besøk oss på boligmessen i Drammen (29.-31.okt)

Velkommen til vår stand C-06 I uke 43 (29.-31.oktober) kan…
Hanna og Ibsen nyter premien fra Varmepumpemannen

Hanna og Ibsen nyter premien fra Varmepumpemannen

En svigerdatters drøm! I sommer hadde Varmepumpemannen en Facebook-konkurranse der…
Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Strømprisene stiger - spar penger med varmepumpe

Vinteren kom tidlig i strømmarkedet, og i Midt-Norge er prisen…